Du har förmodligen en verktygslåda, eller en skräplåda, som innehåller verktyg som du använder för att utföra uppgifter som att klippa papper, dra åt skruvar, limma ihop saker … Har du någonsin försökt klippa papper utan sax? Dra åt en skruv med nageln? Får du något att hålla ihop utan lim? Du har förmodligen – och önskat att du hade (eller hittat) det lämpliga verktyget.

Och ändå utför du förmodligen minidomkraft livsuppgifter utan att tänka på att använda lämpliga livsverktyg – verktygen som gör att du mer effektivt kan utföra uppgifter relaterade till vardagens krav och utmaningar.

Det är dags att kontrollera innehållet i din livsverktygslåda för att avgöra om du har glömt, eller saknar, några viktiga verktyg!

Visualisera att du öppnar upp din livsverktygslåda och dumpar innehållet. Visualisera sedan hur du organiserar layouten av verktygslådan i fyra fack.

1) Märk det första facket “ME” – det är här du kommer att förvara verktygen du använder för att förbättra dina förmågor och sprida dina hinder.

2) Ge det andra facket etiketten “ANDRA” – detta är för verktyg för att förbättra din interaktion med andra.

3) För det tredje facket, ge det etiketten “MAXIMERA” – detta kommer att innehålla verktyg som är utformade för att hjälpa dig att få ut det mesta av vad livet har att erbjuda.

4) På det fjärde facket sätter du etiketten “FELSÖKNING” – du behöver dessa verktyg när det går fel.

Börja nu lägga tillbaka dina verktyg i satsen, i det lämpligaste facket. Ett särskilt verktyg kan passa mer än ett fack – det spelar egentligen ingen roll vilket fack du arkiverar det under så länge du kan hitta det när du behöver det.

Att organisera ditt livs verktygslåda och skaffa nya verktyg bör vara ett pågående projekt. Syftet med den här artikeln är att komma igång!

I facket märkt “ME” inkluderar verktyg som positiva tankar, förståelse för hur personliga filter påverkar hur du utvärderar och bearbetar information, tekniker för att kontrollera improduktiv oro och hantera stress, och tekniker för praktisk problemlösning.

Det är inte möjligt att diskutera alla verktyg som kan placeras i din verktygslåda i samband med en artikel. Men för att illustrera hur det kan gynna dig att använda lämpliga livsverktyg, låt oss titta närmare på ett visst verktyg. Verktyget för positivt tänkande är bra.  

Du har ofta hört att du måste ha positiva tankar. Vet du varför? Det är viktigt att förstå varför för att effektivt kunna använda det som ett verktyg. Här är varför. Tankar som får din uppmärksamhet, oavsett om de är bra eller dåliga, går in i ditt undermedvetna som idéer. Ditt undermedvetna letar sedan efter möjligheter att manifestera dessa idéer som händelser i den verkliga världen. Låt oss till exempel säga att du kör till en livlig del av staden och det kommer att bli nödvändigt att parkera bilen. Om du närmar dig situationen med negativa tankar, som, “Jag hatar att parkera i den här delen av staden. Jag hittar aldrig en plats”, kommer ditt undermedvetna att få dina ögon att se de parkeringsplatser som tas. Om du ändrar ditt förhållningssätt och tänker positiva tankar, till exempel, “Jag är säker på att jag kommer att hitta parkering tillräckligt lätt. Många har gått före mig och de har hittat parkering”,