Inser du att du drastiskt kan förändra ditt liv under de kommande två åren? Jag pratar om vilket område som helst i ditt liv. Detta kan vara din utbildningsnivå, din ekonomiska status, tillfredsställelsen i ditt hem och äktenskap. Din framgång börjar med utvecklingen av ett mål. Vad är ditt mål?

Kan du föreställa dig att spela basket utan några ringar? Det skulle mer se ut som en omgång att hålla sig borta. Hela syftet med spelet är att få bollen i bågen. Vad du åstadkommer i livet är ungefär på samma sätt. Vad siktar du på i ditt liv? Om du inte har en båge i åtanke för dig själv, kommer ditt liv aldrig att bli allt som det skulle kunna bli.

De flesta människor definierar webbyrå Kungsbacka aldrig riktigt sina mål. Om du studerar framgångsrika människor kommer du att upptäcka att alla hade ett klart definierat mål och de fokuserade sin energi på det. Här är nio principer som kommer att påskynda uppnåendet av dina drömmar:

1) Börja med att svara på frågan “Vad vill jag ha ut av mitt liv?” Svaret kan vara generellt eller specifikt men ju mer specifikt desto bättre. Svaren kommer att fungera som dina mål.

“Om du inte vet vart du är på väg, hur kan du förvänta dig att komma dit?”
~ Basil S. Walsh

2) Det förflutna förutsäger inte framtiden. Bara för att du har försökt och misslyckats tidigare betyder det inte att du kommer att misslyckas nästa gång. Uthållighet är viktigt när du bygger ditt drömliv. Dåliga erfarenheter kan lära dig hur du rättar till situationen så att du kommer att få ett positivt resultat i framtiden. Begränsa inte dig själv genom att fokusera på motgångarna i ditt förflutna. De flesta framgångsrika människor har många berättelser om försök och misstag. Sällan är någon en succé över en natt.

“Det finns inget vi inte kan leva ner, höja oss över och övervinna.”
~Ella Wheeler-Wilcox

3) Sätt upp mål som betyder något för dig. Skapa inte mål som verkligen är någon annans drömmar. Om du lever ditt liv och försöker uppfylla någon annans önskningar för dig, kan du ställa upp för tragiska resultat.
Är det meningen att du ska bli kock, då hör du hemma i köket. Om det är meningen att du ska vara pastor, måste du vara i tjänsten. Alldeles för många väljer mål av fel anledningar. Fråga dig själv: “Varför gör jag det jag gör?” Jag uppmuntrar dig att sätta upp mål som är viktiga för dig. Detta kommer automatiskt att hjälpa dig att älska livets gåva som har givits till dig.

“Vad du än är menad att göra, gå mot det och det kommer till dig.”
~Gloria Dunn

4) Sätt inte siktet på så många mål att inte ett kan nås. Kineserna har ett ordspråk som säger “Försök aldrig fånga två grodor med en hand.” Du kan ha mer än ett mål men var försiktig så att du inte späder på ditt fokus. Jag har en vän som har svårt att få sitt jobb gjort eftersom han alltid blir distraherad av “något glänsande”. Ju mer koncentrerad du är i dina ansträngningar, desto snabbare når du ditt mål.

“Den som vill göra allt kommer aldrig att göra någonting.”
~Andre’ Maurois

5) Skriv dina mål på ett papper. Målsättningsexperter är överens om att detta enda element kommer att göra stor skillnad i världen. När du skriver dina mål börjar du en process att omvandla det abstrakta till något påtagligt. Om du helt enkelt skrev dina mål en gång och sedan gömde bort listan i ett år, i slutet av det året när du återbesökte listan skulle du bli förvånad över vad du har åstadkommit.
Skriv dina mål i första person och i nutid.
Till exempel:
Jag har ett underbart, Kristus-centrerat äktenskap med (ange makens namn).
Jag är i utmärkt form och har gränslös energi.
Jag tjänar “X” antal dollar per år.
Jag kan lätt bänkpressa ____ pund.
Jag har orubblig sinnesfrid.

Du vill skriva dessa mål som om de redan har uppnåtts.

6) Ge dig själv en daglig påminnelse. Om du verkligen vill påskynda dina framsteg så håll din lista med mål framför dig. Jag föreslår att när du väl har skapat din lista med mål bör du skriva om listan varje dag i minst 30 dagar. Denna praxis att skriva och skriva om drar fler av dina faciliteter in i processen, vilket förstärker vikten och fokuset. När du har slutfört trettiodagarsmålet kan du byta till steg 7.

7) Säg dina mål högt. Den här kan vara besvärlig och eventuellt störande så du kanske måste vara kreativ när och var du gör det här steget. För att avsevärt påskynda din framgång, säg dina mål högt. Det talade ordet är mer kraftfullt än en tanke. Kom ihåg att Gud talade världen till existens. Recitera dina mål högt varje morgon. Denna påminnelse kommer att tjäna dig under hela dagen och förstärker att du kommer att agera i enlighet med ditt önskade resultat.

8) Gå djärvt genom dina hinder. Hannah More sa: “Hinder är de där skrämmande sakerna du ser när du tar blicken från målet.” Så håll ögonen på målet.

9) Sikta alltid högre. Du vill välja mål som får dig att vara allt du kan vara. Du blir vad du tänker på, så tänk STORT.

“En mans sanna värde är att mätas av de föremål han eftersträvar.”
~ Marcus Aurelius

Jag pratar med för många människor som har levt liv av ånger. Låt inte det hända dig. Sätt upp mål som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut. Jag vill att du ska skratta mer, älska djupare och njuta av livet medan du kan.